Utemöbel

Vi behöver en utemöbel till våran balkong och jag skulle så gärna vilja ha den här.



1895:- på ikea


Köttfärspaj

Igår kväll gjorde jag och Sanna köttfärspaj som faktiskt blev super god. Det blev över så jag och Anders har ätit det till middag idag innan han åkte och jobba.





Deg

3dl mjöl
125 g margarin
3msk vatten


Fyllning

500g köttfärs
1 paprika
1 gul lök
Kryddor
Lite chilisås
1 burk chaminjoner
Riven ost


Blanda mjöl, margarin och vatten och gör en deg utav det som du sen trycker ut i pajformen.
Stek sen köttfärsen och ha i kryddor och chlilisåsen häll kättfärsen i pajformen, hacka sen paprika och lök som du strör över köttfärsen sen tar du och häller du champinjonerna och sen strör du osten över!
 
Ha gärna sallad till.


Intervju

Va ju på intervju idag så i morgon ska jag dit och "provjobba" mellan 9-12. Mamma flyttar ju i morgon så blev lite dumt men det löste sig bra ändå. Ska bli spännande dagiset är stort och två avdelningar längesen jag jobbade på så stort men det ska nog gå bra.

Även fått reda på ett annat ställe som behöver personal så ska försöka få ihop ett CV! Det är inget dagis utan något helt annat men kan va kul med något nytt, värt att söka iaf!


God morgon

Gick upp kl 07.30 och nu är kl 07.47 och jag har fått på mig kläder och hunnit fått i mig frukost. Inte illa tycker jag!

Jobbar 9-17 idag så ska traska iväg om 40min. Efter jobbet blir det nog inte mycket gjort eftersom jag är hemma ganska sent 18 ca. Men får se kanske förbereder någon mat inför i morgon eller nått beror på hur trött jag är.

Nu får jag nog fixa det sista innan jag ska gå.


Något bra i allt dåligt!

Jag skulle ju på en intervju förra veckan men kunde inte pga jobb så skulle ringa dom i morgon och höra om det va okej och komma på onsdag, men så ringde dom mig förut så jag ska dit på onsdag och om jag har tur får jag jobba 50% i två veckor där om dom känner att jag är något för dom. Så hoppas!!


Ingen bra dag alls..

Idag är en riktigt jobbig dag så jag har bara lust att skrika rätt ut! Allt är verkligen fel känns det som speciellt allt i lägenheten, vill bara flytta härifrån allt är bättre än det här typ så känner jag!

Jag vill ha ett mer stabilt jobb, och jag vill ha ett körkort, och jag vill ha en ny garderob med massa nya kläder och skor, och jag vill ha massa ny inredning!
Jag vill även resa.. Ni fattar vilken underbar dag jag har!

Hatar dom här dagarna!!!!!


Nytt till köket

Vi skulle verkligen behöva nya tallrikar. Nu hittade jag fina på ikea Arv heter det. Enkelt och snyggt tycker jag.
Fanns ett kit med 6st av varje för 349:- så det får det nog bli nästa gång vi ska på ikea.


Kvällsmat

Slängde ihop lite GI våfflor till kvällsmat med grädde och varma hallon.


Söndag

Började med frukost sen åkte vi ut och körde i en timme ca när vi kom tillbaka hjälpte mamma och bära lite saker. Vi har även hunnit med och laga mat som idag blev sallad och köttfärssås. Nu har vi hjälp brorsan och Sofia med att köra en säng från mamma till dom. Nu ska jag hoppa in i duschen för i morgon är det dags för jobb igen. Jobbar måndag och tisdag denna veckan.

Min middag idag..


FRUKOST


VILL HA!

Jag är ju som sagt inte så glad i gina tricot men nu lyckades jag IGEN och finna massa fint på deras hemsida, men hittar ALDRIG något i butik.





Melodifestivalen

Sitter nu och kollar på melodifestivalen bara hört två låtar än så länge ingen av dom va bra om man säger så. Hoppas Dannys låt är bra iallafall.

Trodde dagen idag skulle bli lugn men det blev den inte först körde vi i 1,5 timme sen städade jag lite i förrådet så kasta lite skit vi hade nu är det bara ALLA pant flaskor som ska bort vi får se om vi försöker panta i morgon, efter det lagade vi mat ugnsgrönsaker och baconinlindad fläskfile. Fick även besök av Lina och Marianne som jag längtat!

När dom åkte hem gick jag och Anders på en promenad kika lite på hus blir lätt att man kollar när man är ute och går.

Resten av kvällen lär vi tillbringa i soffan.


Avslutar inlägget med en egobild (vilket inte händer allt för ofta)


Lördag

Vi vaknade 8.15 idag typiskt när man får sova men skönt att komma upp också så vi har ätit frukost och kolla på walking dead nu ska jag göra mig i ordning för dagen vi ska ut och köra lite har inte kört på hela veckan vilket är väldigt dumt men har jobbat och inte mått helt bra så inte känts bra att köra.
Annars vet jag inte riktigt vad som händer mer idag blir nog en lugn dag.
Får nog kanske bli en promenad för är väldigt fint väder ute.


Fredagsmys

Maten idag blev köttfärsknyten som blev goda men en aning salta.



Köpte faktiskt med en varsin semla som vi åt till efterätt



Blev ju såklart sötsugen igen men fick va bra med semlan så gjorde en fruktsallad som jag toppade med turkiskyoghurt och lite kanel.


Köttfärsknyten

Du behöver

500 Köttfärs
smör
1 finhackad lök
2 msk kalvfond
3 msk chilisås
lite soya
peppar

Smördegsplattor
Mozzarellaost
1 ägg
Sesamfrön

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
ta fram smördegen



 fräs lök glansig,rör ner köttfärsen och bryn klart.
Tillsätt kryddor, chilisås ,soya och smaka av med peppar.
Kavla ut smördegen lite och fördela lite mozzarella i mitten på smördegen,
och en klick med den kryddiga köttärsröran.



Vik i hop till ett knyte och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform.
Pensla ovansidan med vispat ägg och strö över rikligt med sesamfrön.




Grädda i ugnen tills de är krispiga och har fått gyllene färg.




VILL HA!

Hittat en grymt snygg bikini på HM 129:- för överdelen och 99:- för underdelen



Hitta även ett linne 99:-


Sitter och drömmer om ett hus..

Jag vill verkligen flytta till HUS! Kollar varje dag på hemnet men som tur är finns det inget hus som jag vill köpa just nu vilket är bra. Direkt jag har möjlighet att börja spara igen ska jag lägga undan lite varje månad till en buffert som vi kan ha, tycker det är viktigt att ha en buffert och när man ändå bor i lägenhet och har möjlighet att spara varför inte börja?
Bara lite mer jobb som fattas! :)
Men drömma måste man!


Prova något nytt

Idag ska jag prova något nytt till fredagsmyset och det är köttfärsknyten, man lägger köttfärsröra i smördegplattor som man sedan gör som knyten med en god sallad och vitlöksdressing till. Ska bli intressant och se hur detta blir. Haha!

Något liknande det här ska det bli.


Äntligen är det snart helg!

Jag är helt DÖD! Sitter äntligen i soffan för första gången idag, känner nu hur trött jag verkligen är. Slutade klockan 17 vi åkte inom Lidl på vägen hem sen när jag kom hem började jag laga pannbiffar direkt efter maten började jag städa toaletten sen dammsög jag resten av lägenheten. När jag va klar ringde mamma så vi gick dit så Anders hjälpte henne med en grej, när vi kom hem blev de duschen och nu soffan inte lite gött!

I morgon öppnar jag så slutar tidigt vilket ska bli underbart eftersom det är fredag. På eftermiddagen/kvällen ska vi äta god mat och bara mysa har jag bestämt!




Pannbiff

Idag fick det bli pannbiff med fetaost och massa lök i med sallad till jag klarar inte av kokta grönsaker längre. Hade även en champinjonsås till!


3,5 månads väntan

ÄNTLIGEN har jag blivit beviljad a-kassa, har "bara" fått väntat 3,5 månad men bättre sent än aldrig! Så på torsdag 1 mars får jag äntligen PENGAR vet inte hur mycket men glad att jag får pengar.


Vakna med the voice

Sitter och kollar på vakna med the voice nu innan jag ska gå till jobbet. Har en jävla huvudvärk så har tagit en ipren och hoppas det ska släppa om en stund.

Har en som Myser i mitt knä.
Hon börjar nog känna sig mer och mer som hemma ibland är hon lite skrikig och vill ut men det är ju inte så konstigt eftersom hon är van att vara ute, hon ska få gå ut men vi vill hon ska bli van att vara här först + att mamma flyttar om en vecka då blir det lättare.


Jobb måndag till fredag

Blev ingen ledig dag i morgon utan blir att jobba så full vecka denna veckan. Så kvällen kommer tillbringas på soffan så jag får vila upp mig lite eftersom jag inte mår riktigt 100% bra. Köpt grillad kyckling så ska slänga ihop lite kyckling gryta till middag.


Fettisdagen

Igår va de ju fettisdagen jag och Anders va duktiga och inte åt någon semla både han och jag är glada i semlor fast Anders är ju helt galen i dom de är ju inte jag. På jobbet bjöd dom faktiskt på semla men jag tacka fint nej. Jag har verkligen gått in för det här nu igen så då ska jag fan klara det också.


Tidigt uppe

Klockan ringde 06.00 i morse va lagomt pigg om man säger så. Är inte 100% pigg hoppas inte jag håller på och bli sjuk många ungar har ju vart sjuka så skulle inte förvåna mig. I morgon är jag ledig och då får jag vila upp mig slutar halv 2 idag så kan gå hem och vila sen också jobbar ju på fredag igen så måste va frisk + att jag jobbar mån tis nästa vecka. Gött och ha jobba mån, tis, Ons, och fre denna veckan.

Åkte med Anders i morse så sitter på jobbet nu och inväntar att klockan ska bli sju!

Hoppas vädret blir som igår det va helt underbart ju.


Ute i skogen på jobbet

På förmiddagen va vi i skogen med ungarna. UNDERBART!


VILL HA!

Kjol 349:-



Jacka 299:-



Kläderna är från BIKBOK


JOBB!

Igår fick jag ett telefonsamtal om jag kunde jobba idag och det kan jag ju så klart så intervjun blir en annan dag i veckan. Så ska gå om 30min ca va kallt idag -11 brrrrr! Men man får upp värmen bara man börjat gå.

Tagit upp köttfärs så blir tacosoppa till middag idag. Idag är det ju som sagt slut på ALLT det goda. Är faktiskt pepp!
Jag hoppas jag blir lika pepp som jag va innan jul för då åt jag verkligen inget sött på vardagarna och inte knappt något på helgen heller så ska det bli igen. Sen ska jag ut och gå en sväng varje dag och det har jag vart duktig med och börja gjort i helgen igår va jag på 2 st promenader till och med. Idag går jag ju till jobbet så perfekt slipper jag efter jobbet för då lär jag va TRÖTT!


God mat

Igår kväll lyxade vi till det med pepparbiff med kroketter och kall sås + grönsaker. Det va hur underbart gött som helst. Vi åt även en varsin muffins som fanns kvar från i fredags. Tidigare under dagen åt vi även semla men min semla hade vaniljsås istället för mandelmassa det va inte helt fel.

I morgon är det slut på allt det goda!


Försöka ändra inställning

Min inställning har vart hemsk de senaste månaderna vart sjukt negativ och jag har kommit till en punkt nu att jag MÅSTE ändra mig jag mår inte alls bra av det. Sen har jag blivit sjukt trött dom 2 senaste månaderna så ska köpa lite vitaminer och börja äta rätt igen vart mycket fusk i det sista det blir att man tröst äter när man inte mår så bra. Jag vill ju inte va så negativ men det bara blir så men nu är det ändring på det.

Bort med det negativa och fram med det positiva!


Fredagsmys


Jippi!

På måndag ska jag på arbetsintervju! :) GLAD!


Bättre och bättre

Med Madam går det bättre och bättre hon har börjat äta och gå på lådan och idag har hon vart jätte lugn. Så skönt att de går åt rätt håll i morgon får vi se om vi släpper ut henne en lite stund. Vi lär få hämta henne hos mamma men skönt för henne och komma ut efter några dygn inne.


Torsdag

Dagen idag har gått så fort vi börja dagen med att åka och handla lite inför helgen pepparbiff blir det MUMMS! Sen gick vi till mamma som bjöd på semla lite senare bjöd hon på pannkakor kan säga att jag är mätt än, Anders åkte och jobba vid 15 jag dammtorka och dammsög golven sen kl 16-19 började jag tvätta efter de har jag tillbringa kvällen i soffan.

I morgon ska vi hjälpa mamma så vi ska köra massa saker till tippen. Efter det ska vi bara njuta av att det är helg!


Real housewives of beverly hills

Slappar i soffan och kollar på Real housewives, det är ju så jävla bra! Sjukt mycket drama exakt vad jag älskar. Fått i mig lite kvällsmat också som fick bli 2 tekakor med ost och skinka och ett glas nyponsoppa. Sen blir det att sortera tvätt för i morgon har jag tvättid. Nu va reklampausen slut så måste se.


Teorikurs

Har nu ringt och boka in mig på teorikurs i mars tror jag kan behöva en riktig genomgång. Ett steg taget inte illa! Nu är det bara den stora frågan hur många lektioner jag behöver? Fanns några start paket med 10 & 12 körlektioner men Anders tror inte jag behöver så många. Hmm? Men vi skulle åka till trafikskolan i morgon och prata med dom så får vi se vad vi kommer fram till.


Myspys


Fetaostbiffar

Ligger helt död i soffan just nu vi har sovit sjukt dåligt inatt pga att vi har en katt i området vi bor som är lite små sugen så hon skriker 24/7. Vi trodde madam skulle hålla oss vakna men hon va det minsta problemet. Så nu ligger vi i soffan och halv sover. Vi har jämt ätit lite mat som idag blev fetaostbiffar med ungsgrönsaker och sås jag hade lite svartvinbärs gele till också. Blev tidig mat idag blir oftast det den veckan när Anders jobbar kvällen. Nu ska jag vila vidare.


Madam

Nu har vi tagit hit Madam hoppas det kommer funka och att hon accepterar att bo här. Trodde hon skulle skrika mer än vad hon gjort det ända är att hon regerar ju så fort någon går utanför eller i trappen så hon väntar på att mamma ska komma tillbaka och hämta henne. Blir nog bra om några dagar när hon vant sig.

Hon ligger gott i soffan och sover nu iaf och det är skönt och se.


Paris Hilton

Parfymen jag fick av Anders


Alla hjärtans dag

Eftersom Anders jobbar kvällen denna veckan så har vi haft lite mys nu på förmiddagen. Vi va och åt på oscar statt, jätte god pasta med biff. Fick en ny Paris Hilton parfym av Anders blev överlycklig eftersom jag hade sönder den förrra. Så vart en perfekt alla hjärtans dag. Jag gillar inte alla hjärtans dag jag uppskattar hellre att göra sånt här andra dagar än alla hjärtans dag. Men va ändå mysigt! <3


Vill ha från LINDEX


Tröja 249:-

Shorts 299:-

Jeans 499:-


Helgen har bara flugit iväg..

Igår va vi ute och körde lite som vanligt sen va jag ute och gick en promenad med Sanna efter det tog vi en fika.
På kvällen gjorde jag och Anders hemmagjord pizza kollade även på film och åt varma hallon och glass.



Idag har vi vart på 80års kalas Anders mormor fyller år i veckan så va kalas idag och det bjöds på jätte god mat och fika. När vi kom tillbaka till stan körde jag en sväng sen har vi mest slappat ätit pizza som va kvar från igår och duschat. Upp och jobba i morgon så blir ingen sen kväll.


Fredagsmys


Massa baking.

Igår bakade jag två gånger på morgon när jag kom upp bakade jag kladdkakemuffins med chokladglasyr sen på kvällen bakade jag och Sanna kanel och vaniljbullar och även kärleksmumms. Så blev massa bak.


BAKA

I morgon ska Anders ha med lite fika till jobbet så lovat att jag skulle baka något som han kunde ha med så nu ska jag slänga ihop en smet så får vi se vad det blir. Jag gör ett inlägg till sen med va det blev måste bara se om det går att äta först eftersom jag misslyckades så i helgen med ett annat bak, HAHA!

Annars idag blir det nog inte så mycket annat vi ska och handla sen när Anders slutat och jag ska väl köra lite som jag faktiskt gjort lite varje kväll denna veckan. Så tänkte jag skulle ringa eller åka ner till trafikskolan till veckan så jag får en tid bokad.

I morgon och på måndag ska jag JOBBA!
Ska bli skönt att få jobba även om det bara är två dagar har någon mer fredag i februari sen har jag lite mer jobb i mars och april.

Lika bra att sluta skriva nu så jag kommer igång.


HJÄLP!

Ingen som har några goda LCHF recpet eller GI recpet som ni vill dela med er av?


Rent kylskåp!

Idag började jag dagen med att göra rent och städa i kylskåpet det va både gammal mat och inte så rent så det behövdes. Nu är det ingen gammal mat och ingen skit så nu kan man öppna kylskåpet utan att få ångest.
Har även dragit dammsugarn över golven, blir sjukt mycket sand/grus nu speciellt i hallen.
Så mycket mer än det har jag väl inte gjort egentligen hängt in den torra tvätten, nu ska jag snart börja med maten som får bli lax idag.

Pratade även med Mamma förut hon ska flytta in till stan 1 mars så vi ska pröva och ha hennes katt Madame här hos oss mamma vägrar ha med katten in till stan hon är ju ute katt, så då har vi erjudit oss att vi kan prova och se om hon vill bo hos oss. Jag och mamma bor grannar kan man säga det tar max 2 min att gå till henne så Madam blir kvar i samma område som hon är van vid.
Så på måndag ska vi börja det här lilla projektet med att få madam att bo hos oss ska bli intressant och se hur det ska gå. Men det måste gå finns inget annat alternativ för den lilla fröken.


Ikea


Jag gillar inte IKEAS möbler överhuvudtaget vi har inte en enda ikea möbel i lägenheten vi har gjort oss av med allt visst jag har små saker från ikea som lampor, sängkläder, köksaker mm men inga möbler jag tycker dom ser så tråkiga ut och allt påminner om lackserien som jag avskyr + att  jag vill ju ha de lite gammalt och det är inte ikeas saker.

Men va inne på en blogg nu och hon hade en grymt fin byrå, som flera hade frågat vart den va ifrån och den va visst från ikea jag blev helt chockad eftersom jag trodde inte att jag skulle gilla någon möbel där ifrån men det kunde jag tydligen.

Någon gång i framtiden kanske det blir en sådan men först måste vi bo större för nu får den inte plats.


Lat latare latast

För varje dag som går blir jag bara latare och latare, helt sjukt!
Jag har ingen ork till något jag borde ha massa ork till massa saker men det har jag inte.
Måste bli en förändring SNART.

Jag är så trött på att gå hemma och greja finns tusen saker jag kan göra här hemma men jag har tröttnat på allt som har med lägenheten och göra tycker inte alls de är kul att greja längre.
 Jag vill flytta!!


Jag är en rikitig gnällkärring just nu jag vet!
Men ni behöver inte läsa och det kommer inte va för alltid JAG LOVAR!


Gå upp tidigt.

Jag försöker gå upp senast 8 även om jag inte jobbar. Men det går trögt inte gjort de på 2 veckor men idag lyckades jag komma upp till kl 8. Så nu blir de lite frukost och sen kl 10-13 blir det att tvätta.


Fick lite gjort ändå..

Toaletten blev städad, tog ett varv med dammsugaren, mat fick vi åxå korvstroganoff och ris + grönsaker, och jag körde en liten tur också så blev lite gjort idag ändå om de gått lite trögt.

När vi kom hem efter att ha kört va vi hungriga så bakade scones som vi åt till Sofias änglar.



God Morgon!

Sitter och kollar på på greys spännande som fan.
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på städa toaletten ska jag göra det vet jag, sen hoppas jag att vi kan åka ut och köra lite sen när Anders slutat.

Jag har tappa all insperation för matlagning.
 Ska försöka komma på något att laga tills sen ingen aning om vad!
SUUUCK!


Sittbänk i köket

Insperation till köket.









En sittbänk ska jag ha i mitt kök när vi flyttar till hus.


Slapp söndag

Vart ute och kört en stund och idag gick det super bra sen köpte vi med oss pizza hem Anders köpte även semlor så nu har vi ätit både pizza och semla så är ÄCKLIGT mätt! Nu ligger vi och kollar på film. PERFEKT SÖNDAG!


Söndag

Ätit lite frukost som blev vitlöksbaugetter med ost på och varmoboy. Nu ska jag få på mig lite kläder och sen ska vi ut och köra en sväng. Annars idag har vi inte direkt några planer.


Oturen fortsätter flyta på..

Bakade choklad muffins igår som blev sjukt torra & smaklösa.
Trodde det skulle bli kladdmuffins men det va det långt ifrån om man säger så.


plånbok och fodral i ett



Smidig en sådan skulle jag vilja ha.


Olycksmoln

Bakade muffins förut och skulle ta ut bakpulver ur skåpet och lämnar skåpet öppet och under skåpet ligger min mobil och så klart oboypåsen rätt i bänken sen i golvet så hela mobilen va täckt i oboypulver + golvet och bänken..

Varför har jag sådan otur hela tiden?!?


Fredagsmys!

Har jämt kommit hem från Karlstad, blev inget shoppat för min del men Anders däremot shoppa lite kläder. Vi åt middag på mat och muffins, vilket inte va det godaste jag ätit blev besviken på maten. Jag tog pasta och fläskfile och Anders nachotallrik. Vi va även på ikea där vi skulle fika för jag ÄLSKAR deras morotskaka men den va SLUT + att även delicatobollarna va åxå SLUT så va lagomt sur men köpte en muffins som va helt okej men hade hellre haft något av de andra.

Nu ligger vi i soffan och kollar på the voice. Så detta har vart en riktig mysfredag!


FY FAN!!!!

R.I.P min parfym :( Min favorit parfym åkte i golvet, jag har verkligen spara på den och bara använt ibland fick den i julklapp av min lillebror julen 2010. Jag är arg och ledsen på mig själv! Detta jävla toa golvet har haft sönder en Kenza ring och en Paris Hilton parfym för mig!! Hoppas på att få en ny någon gång..


Karlstad

Jag och Anders ska åka till karlstad och kolla lite gött och komma ut lite blir så rastlös. Har på mig min klänning som jag fick av mamma idag.


GLAD!

Har nu vart iväg och kolla mitt hål som visade sig att det inte va ett hål, JAG ÄR VÄRLDENS LYCKLIGASTE!!!
Så nu kan jag sluta grina och le.

Tack Britt-marie!


Livrädd!

Tandvärken har inte blivit värre, vilket är bra. Men jag måste ju till tandläkaren och jag är verkligen livrädd!! Har grina x antal gånger idag bara för jag vet att jag måste dit. Jag vet att det är sjukt löjligt jag tycker jag själv är löjlig men jag är verkligen rädd och jag kan inte hjälpa det. Jag har ju inte bara ett hål som måste fixas utan en framtand som jag slagit av för många år sedan och den behöver göras om + kanske ett hål till.
Jag vill bara bli sövd så kan dom fixa allt på en gång, så jag slipper helvete och dom slipper en grinandes tjej på 24år med panik.

Det märks hur detta slutar ;)
Ska iaf kolla vilka möjligheter som finns!


Fika hos brorsan..

Började dagen med att övningsköra, åkte till pappa och hämta papper och även till jobbet för att hämta papper, papperna ska ju såklart till a-kassa. Så nu hoppas jag verkligen det räcker med papper!

Efter vi kört lagade vi lite mat, sen åkte Anders på jobbet jag och mamma tog en promenad till stan för hon skulle hämta ut ett paket men på vägen mötte vi brorsan så mamma köpte semlor som vi tog med till han och åt, han bor i stan så perfekt!

Sen gick jag och mamma hem igen och sen dess har jag slappat i soffan.


RSS 2.0