Köttfärslimpa
400 g Blandfärs
0,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1.25 tsk salt
2 krm salt
1 gul lök
1 st ägg
25 g smör
Gör så här:
Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.
Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.
Smörj en ugnssäker form med kanter.
Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.
Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175°C 45-60 minuter.
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.
Som ni ser hade vi kokta grönsaker och champinjonsås till och lite svartvinbärsgelè, super gott!
Kommentarer
Trackback