Lussemuffins

Bakade lussemuffins förut

Här kommer receptet
 
Detta behöver du

- 25g jäst
- 50g smör
- 2 1/2dl mjölk 3%
125g kesella lätt
- 1 påse saffran (jag använde två)
3/4dl socker
1krm salt
ca 8 1/2dl vetemjöl

fyllning

2msk rumsvarmt smör
50g riven mandelmassa
1ägg
2 msk flagad mandel



Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme,ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 12 släta bullar. Lägg dem i  muffinsformar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.






Jag skippa mandeln för jag hade ingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0