Kladdkaka med geichafluff



Kladdkaka 25 cm i diameter

100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

geichafluff:

3 dl vispgrädde
150 g geichachoklad


Börja med fluffet som skall stå kallt i 3 timmar innan det vispas.
Värm upp grädden i en kastrull och smält sedan ner geichan i grädden.
Häll upp i en bunke och ställ kallt i 3 timmar, rör lite då och då.

Kladdkakan:

Smöra och bröa formen.
Smält smöret.
Rör ihop socker och ägg, blanda ner resten av ingridienserna.
Blanda ner smöret och häll upp smeten i formen.
Grädde i mitten av ugnen i 20 min i 175 grader.
Låt kakan stå kallt i kylskåpet till servering.
Vid servering, vispa geichagrädden till ett härligt fluff, som sedan breds ut på kakan.
Toppa med krossad daim. Klar att servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0