Kladdkaka med geichafluff
Kladdkaka 25 cm i diameter
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
geichafluff:
3 dl vispgrädde
150 g geichachoklad
Börja med fluffet som skall stå kallt i 3 timmar innan det vispas.
Värm upp grädden i en kastrull och smält sedan ner geichan i grädden.
Häll upp i en bunke och ställ kallt i 3 timmar, rör lite då och då.
Kladdkakan:
Smöra och bröa formen.
Smält smöret.
Rör ihop socker och ägg, blanda ner resten av ingridienserna.
Blanda ner smöret och häll upp smeten i formen.
Grädde i mitten av ugnen i 20 min i 175 grader.
Låt kakan stå kallt i kylskåpet till servering.
Vid servering, vispa geichagrädden till ett härligt fluff, som sedan breds ut på kakan.
Toppa med krossad daim. Klar att servera.
Kommentarer
Trackback