Recept på Chokladmuffins och Basrecept på muffins

Ingredienser för cirka 25 kladdiga muffins

100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl

Steg för steg

- Sätt ugnen på 225 grader

- Smält matfettet i en kastrull och låt den svalna lite.

- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en djuptallrik eller liten skål.

- Häll ner mjölblandningen i ägg och sockret. Vänd till sist ner matfettet.

- Ställ cirka 15 muffinsformarna på en plåt. Fyll dem till 3/4 med smet.

- Grädda muffisen i cirka 8 minuter långt ner i ugnen



Basrecept muffins

Ingredienser: ca 15 normalstora
100 g margarin
3/4 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller 2 msk marsánpulver
2 1/2 dl mjöl

Gör så här:
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt men koka det inte.
Vispa ägg och sokcer poröst.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten.
Häll upp i papperformar. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12 minuter.

Jag gjorde några med hallon, blåbär, och äpple/kanel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0